DMJX Campus Katrinebjerg, Aarhus

Bygherre
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Entreprise
Betonentreprisen

Arkitekt
Arkitema Architects

Ingeniør
Midtconsult og Sweco Danmark A/S

Omfang
8.200 m² bygning, 4.000 m² p-kælder

Udført
2017 - 2020

DMJX Campus Katrinebjerg en topmoderne uddannelsesinstitution

JFP a/s vandt i december 2016 totalentreprisen på DMJX Campus Katrinebjerg i Aarhus. FEAS er bygherre og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole bliver lejere i den knap 12.500 m² store bygning med  p-kælder i to niveauer. Byggeriet sætter nye standarder for arkitektonisk udtryk.

JFP opførte DMJX Campus Katrinebjerg i totalentreprise. Det færdige byggeri rummer undervisnings- og studiefaciliteter med auditorier, studiebokse og kontorer - til mediecenter, kantine, studiecafé og bibliotek. Desuden indeholdte projektet parkeringskælder, atrium og tagterrasser. 

Det nye DMJX er placeret tæt op ad det indre campus-strøg, meget tæt på Aarhus Universitet og som den første af en række større byggerier i Katrinebjerg området. Bygningen har derfor en meget central rolle og derfor  var det for holdet bag totalentreprisen meget vigtigt at byde ind med et projekt, som turde gå forrest i forhold til udtryk, kvalitet og funktionalitet. 

Bygningen består af p-kælder i 2 niveauer under terræn. På terræn er der etableret en forplads mod Helsingforsgade, med plads til cykel- og bilparkering mellem de grønne arealer. På tag i niveau 2 er der etableret en stor taghave med offentlig adgang. Øvrige tage er udført som grønne tage, undtaget en enkelt tagflade som skal anvendes til opsamling af regnvand til toiletskyl.

Med den offentlig udkigspost og tagmiljøet, kan fremtidens journalister og lokale borgere skue ud over byen og bl.a. finde Aarhus Universitet i tæt fugleflugtslinie. 

Bygningen opføres som lavenergibyggeri klasse 2020.

Datterselskabet JFP Murer & Tømrer a/s udførte betonarbejdet i fagentreprise, herunder fundemanter og terrændæk samt fugtsikring af kælderydervægge og overbeton.  Udvendige og indvendige ramper mellem P-dæk udføres ligeledes af JFP Murer & Tømrer a/s

Totalentreprisen på opstartet i 2017 og afleveret i foråret 2020.

 

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up