Den gl. retsbygning, Ringkøbing

Bygherre
Bygningsstyrelsen

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
P+P arkitekter A/S

Ingeniør
Niras

Udført
2020-2021

Renovering af bevaringsværdig bygning 

JFP Murer & Tømrer vandt i sommeren 2020 hovedentreprisen på renoveringen af den 101 år gamle retsbygning, med tilhørende bygninger i Ringkøbing. Den gamle retsbygning er bevaringsværdig, derfor stilles der store krav til renoveringsprocessen. Det er derfor en spændende opgave for JFP Murer & Tømrer, og de stærke kompetencer inden for tømrerfaget er kommet i spil.

Bygningen har i forbindelse med tidligere renovering ændret udseende og blevet forenklet. Ved den igangsatte renovering føres flere af bygningsdelene tilbage til deres oprindelige udseende. Dette gøres med stor respekt for det gamle håndværk.

Renoveringens omfang

Ved renoveringen gennemgås alt murværk for dårlige sten og fuger. Taget udskiftes og der genskabes 5 kviste. Vinduer renoveres og males, enkelte vinduer udskiftes til nye da de ikke kan renoveres.

Spiret nedtages og bliver skånsomt gennemrenoveret med nyt tømmer og der monteres ny kobberbeklædning og vejrfløj. Spiret er tidligere blevet renoveret, hvor nogle profiler på spiret er blevet forenklet. I forbindelse med den nuværende renovering føres spiret tilbage til dets oprindelige udformning.

JFP Murer og Tømrer vandt entreprisen i en indbudt licitation på baggrund af en skarpeste pris. JFP Murer og Tømrer blev indbudt til opgaven på baggrund af den brede faglighed, de dygtige og erfarne håndværkere og projektledelse, der er kan løse den komplette renoveringsopgave.

Første del af renoveringen, som vedrører den gamle retsbygning forventes færdigt vinteren 2020/2021, mens renoveringen af de tilhørende bygninger vil fortsætte i 2021.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up