JFP skal bygge 350 almene boliger i Aarhus

13. august 2020

JFP - Jørgen Friis Poulsen a/s netop vundet opgaven med at opføre 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger.

Illustration: Rum / Reiulf Ramstad Arkitekter ASIllustration: Rum / Reiulf Ramstad Arkitekter AS

JFP a/s skal bygge 350 bæredygtige, almene boliger til den almene boligorganisation Østjysk Bolig på den gamle Journalisthøjskole grund i Aarhus Nord.

Ved en arkitektkonkurrence har totalentreprenørfirmaet JFP - Jørgen Friis Poulsen a/s netop vundet opgaven med at opføre 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger på den gamle Journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus. Bygherre er Østjysk Bolig, og de 350 boliger er almene lejeboliger.

Læs også: Tre teams konkurrerer om 350 boliger med fællesskabet som omdrejningspunkt

Flot og gennemtænkt projekt
– Årsagen til, at det netop blev Jørgen Friis Poulsens team, der vandt konkurrencen, er, at de kom med det mest spændende bud af de deltagende totalentreprenørfirmaer, fortæller Østjysk Boligs direktør, Allan Søstrøm.

At det derudover også er et bæredygtigt projekt, er vigtigt for Østjysk Bolig, der har som målsætning at bygge og arbejde så bæredygtigt som muligt.

– Der er ingen tvivl om, at JFP og deres team har lavet et fantastisk flot og gennemtænkt projekt med fokus på åbenhed og gode fællesarealer, og det er også derfor, de har vundet konkurrencen, men at de derudover også har lavet et projekt, der er bæredygtigt, tæller absolut op, forklarer Allan Søstrøm.

Vestereng i baghaven
De 350 nye almene boliger forventes at stå klar til indflytning omkring sommeren 2023 – således, at det hænger sammen med studiestarten i september.

Østjysk Bolig glæder sig over at skulle bygge på netop den placering i det nordlige Aarhus.

– Der sker virkelig mange ting omkring Olof Palmes Allé pt. Det er en bydel i stor udvikling med Aarhus Universitetshospital lige for enden af vejen, supercykelsti og masser af uddannelsesinstitutioner tæt på. Derudover ligger Vestereng lige bagved med gode muligheder for at komme ud i naturen, og for både børnefamilier og studerende er det et stort plus at være tæt på det hele, vurderer Allan Søstrøm.

FO Aarhus har købt Journalisthøjskolens gamle hovedbygning, der som det eneste bevares. I hovedbygningen skal der være forskellige fælleslokaler, som hele områdets beboere kan bruge. Der vil også blive lavet en café, der skal drives som en socialøkonomisk virksomhed. Desuden skal Ovartaci-museet, der pt. ligger på Katrinebjergvej og udstiller kunst lavet af en psykiatrisk patient gennem 56 år, flytte ind.

Gode fællesarealer
Også JFP a/s glæder sig over, at det var dem, der vandt konkurrencen.

– Vi glæder os meget til at skulle føre vores idéer ud i livet, og vi er sikre på, at det bliver et fantastisk byggeri at flytte ind i om et par år. Vi har haft stor fokus på gode fællesarealer – blandt andet tagterrasser og gode grønne områder mellem blokkene – og det er vi sikre på, de mange beboere vil blive glade for. Samtidig har vi netop afleveret den nye Journalisthøjskole i Aarhus, så vi er stolte over også, at være blevet valgt til at forvandle de gamle arealer til et attraktivt boligområde, udtaler CEO, Jesper Friis Poulsen fra JFP a/s.

Teamet
Teamet består foruden JFP af RUM, Sweco, Reiulf Ramstad Arkitekter AS og Green sustainable Landscape. JFP bygger i øjeblikket Generationernes Hus i Aarhus sammen med RUM, Sweco og ERIK Arkitekter, og gruppen har bevist, at de med deres forskellige fagligheder kommer med gennemarbejdede og bygbare løsninger.

Tilbage

Seneste nyt fra Murer & Tømrer

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up