JFP investerer i fremtiden

3. april 2020

(Foto: JFP) Jesper Friis Poulsen, adm. direktør i JFP.(Foto: JFP) Jesper Friis Poulsen, adm. direktør i JFP.

JFP a/s har lavet en ambitiøs investering i at sikre konkurrenceevnen igennem lederudvikling og know how og realiserer blandt andet derfor et regnskabsresultat i 2019, som ligger under forventning.

Lederudvikling af top- og mellemledere
CEO Jesper Friis Poulsen, fra JFP udtaler: ”Med det formål at styrke JFP’s konkurrenceevne har vi indført et ambitiøst ledelsessystem, som er forankret i topledelsen i 2019 og nu udrulles det til mellemlederne i 2020. Det har kostet mange ressourcer, men det giver os en stærk og unik position fremadrettet. Vi kan med det meget bedre modstå udsving i markedet, vi står stærkere organisatorisk, og vi opnår en tættere relation til vores medarbejdere, som styrker den vigtige vidensdeling og derigennem vores konkurrenceevne.”

Investering i knowhow
”Vi har investeret i større knowhow inden for udvalgte områder. Sundheds- og plejesektoren er et eksempel herpå. Med vores viden, kan vi nu tilbyde vores kunder ekspertviden og særlig rådgivning, og det gør vores konkurrencesituation stærk. Et andet område, vi har investeret massivt i er arbejdsmiljø. Vi er i 2019 blevet ISO-certificeret i arbejdsmiljø og har en kronesmiley. Det fortæller, at vi passer godt på vores medarbejdere og samarbejdspartnere, og det stemmer overens med vores grundværdier, som er ordentlighed, ansvarlighed og troværdighed” fortsætter Jesper Friis Poulsen.

Prestigebyggerier har kostet
”Regnskabsresultatet ender med et negativt resultat på 11,7 mio. i 2019, og det er utilfredsstillende. Vi har bygget/bygger en række prestigebyggerier, som har kostet os penge. I 2020 afleverer vi byggerier for 1,1 mia og et af disse byggerier har vi måttet afskrive et to-cifret millionbeløb på i 2019. Dertil kommer, at omsætningen på samme byggeri har skubbet sig med 70 mio. til 2020 med deraf følgende lavere db. Vi har haft for mange store byggerier på én gang og ikke været dygtige nok til at overvåge dem. Det har vi lært af. Vi har netop afsluttet en tilbundsgående analyse, der belyser alle forhold. Det er drønærgerligt med den ellers positive udvikling, vi er i, men vi skal nok komme stærkt igen” udtaler Jesper Friis Poulsen.

Organisationsændring
En anden ting, vi har igangsat er en organisationsændring. Vores to regionsdirektør stillinger er nedlagt og erstattet af en produktionsdirektør for hele Danmark. Den nye produktionsdirektør skal have mere fokus på ledelse og på den koordinerende opfølgning og overblik over byggerierne. Derudover har vi ansat en controller mere, som også skal følge byggerierne, og vi har fordoblet vores medarbejderstab i tilbuds- og indkøbsafdelingen. Det er dyre lærepenge for os, men heldigvis kan vi love kunderne, at vi leverer kvalitetsbyggerier. Det er det, vi er kendte for, og det ændrer vi ikke på. Og samtidig kan vi fortælle, at vi er kommet godt fra start i 2020. Vi ligger foran budget på de 3 første måneder” udtaler Jesper Friis Poulsen.

80% af ordrebeholdningen i hus
80% af ordrebeholdningen i 2020 er i hus i JFP - både inden for sundhed, erhverv, bolig og uddannelse. JFP vandt i december 2019 både hovedentreprisen på bygning af Event Hall for Grundfos og totalentreprisen på 10.000 m² tilbygning til JYSK’s hovedkvarter i Aarhus. Det vidner om en stærk konkurrencesituation. Der er ligeledes en stor styrke i datterselskabet JFP Murer & Tømrer, som giver JFP en særposition ift. mange andre større entreprenørvirksomheder i branchen.
 

Tilbage

Seneste nyt fra Murer & Tømrer

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up