Første spadestik på udvidelsen af Plejecenter Toftehaven

2. november 2021

Ballerups viceborgmester Lolan Ottesen, Formand for Baldersbo Marianne Wisén og CEO i JFP Jesper Friis Poulsen  /  Foto: Hartvig Consult og JFP Ballerups viceborgmester Lolan Ottesen, Formand for Baldersbo Marianne Wisén og CEO i JFP Jesper Friis Poulsen / Foto: Hartvig Consult og JFP

JFP vandt i november 2020 totalentreprisen på udvidelsen af Plejecenter Toftehaven i Ballerup. Udvidelsen omfatter 48 plejeboliger plus servicearealer, og den 26. oktober var der første spadestik.

Viceborgmesteren glad
Der var mødt ca. 50 mennesker op til fejringen, og viceborgmester Lolan Ottesen var som repræsentant for Ballerup Kommune en af talerne: ”Jeg er glad for at deltage i første spadestik på udvidelsen af Plejecenter Toftehaven. Det er dejligt, at vi nu går i gang. Med det stigende antal ældre, der er og kommer i kommunen over de følgende år, har vi behov for boligerne. Vi har valgt at udvide Plejecenter Toftehaven i stedet for at bygge et nyt plejehjem pga. den gode, centrale beliggenhed og den tilstødende grund, som vi i 2019 fik tilladelse til at bygge på. Jeg er sikker på, at der bliver mange fejringer frem mod åbningen medio 2022, og jeg vil glæde mig til at komme her.”

Jesper Friis Poulsen, som er CEO i JFP takkede for det gode samarbejde med både bygherre og rådgivere frem mod i dag. ”Vi er meget glade for at være blevet valgt til byggeriet og ser frem til et fortsat godt samarbejde med alle parter.”

Oprensning af grund
Grunden hvor udvidelsen af Plejecenter Toftehaven skal ligge på har over en længere periode været under forberedelse til byggeriet. Der har tidligere ligget et gasværk på grunden, og derfor har der været behov for en grundig oprensning, hvor der er blevet bortskaffet store mængder jord. Der er ligeledes i perioden blevet anlagt en stor parkeringsplads til plejecentret.

Som i 1968 men bæredygtigt
Udvidelsen af Plejecenter Toftehaven er på 3.120 m² og omfatter 48 plejeboliger. Dertil kommer 855 m² servicearealer og 1.602 m² kælder. Byggeriet skal arkitektonisk svare til etape 1, som henholdsvis blev bygget i 1968 og 2004, men der skal tænkes bæredygtighed ind i materialevalg og løsninger. Plejecentret bygges for Boligselskabet Baldersbo med Ballerup Kommune som lejer.

Læs også: JFP vinder det 10. plejehjemsbyggeri - Kong Gauers Gård

Tilbage

Seneste nyt fra Murer & Tømrer

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up